Вхід до будівлі – це його візитна картка, перший контакт із відвідувачами, перше враження відвідувачі отримають саме на вході. Оскар Уайльд казав, що у вас ніколи не буде другого шансу справити перше враження. Револьверні вхідні двері це ваша можливість справити розкішне враження з першого кроку.

Дизайн та якість матеріалів револьверних дверей є ключовим елементом успіху.

Але для того щоб правильно вибрати двері, що обертаються, для конкретного проекту, необхідно враховувати сім ключових факторів.

Що таке револьверні двері?

Технічний термін «револьверні двері» використовується в основному у професійному середовищі, а також у стандартах та правилах. У розмовній мові переважає термін «карусельні двері».

Конструктивно револьверні двері виконані у вигляді центрального валу, до якого кріпляться три або чотири дверні полотна (часто називають «стулками») які обертаються навколо своєї осі. Як правило, стулки виконані зі скла для зниження клаустрофобії, що часто виникає в замкнутому просторі, і для того, щоб люди бачили один одного, і могли при необхідності взаємодіяти один з одним, наприклад регулювати швидкість обертання ручних револьверних дверей, комфортну для всіх людей, що одночасно проходять через двері.

Перші револьверні двері були встановлені божевільні 123 роки тому, 1899 року в ресторані Rector’s на Таймс-сквер у Нью-Йорку. У 2007 році Теофілус Ван Каннел був внесений до Національна зала слави винахідниківза цей винахід.

З середини минулого століття револьверні двері є абсолютним хітом і невід’ємною частиною розкішних будівель по всьому світу, що мають лише один недолік – це ціна. Ціна визначає все, тому в цій статті ми почнемо не з довгого переліку переваг револьверних дверей, а саме з цін.

І якщо в абсолютному значенні вартість револьверних дверей досить значна, то щодо вартості будівництва обладнання вхідних груп револьверними дверима буде порівняно невеликою фінансовою інвестицією в порівнянні з новою будівлею (2-3% від основних інвестиційних витрат будівлі), вона надає великий фінансовий вплив на весь життєвий цикл та витрати.

В чому унікальність револьверних дверей?

Пробігши очима перші два розділи, ви вже зрозуміли, що револьверні двері цє “Best of the Best” серед дверей. Але, що саме робить її унікальною, які її властивості дозволяють перевершувати будь-які аналоги.

Економія енергії

Більшість втрат енергії через двері зазвичай відбувається, коли двері відчинені, а не коли вони зачинені. Тому ми не можемо оцінювати їхній внесок, якби це були вікна, які відкриваються лише зрідка. Енергетичне маркування чітко визначає цей факт і вказує основні параметри, що впливають на енергоефективність дверей. Серед них інфільтрація повітря, яка відбувається при відчинених дверях, може призвести до втрат на кілька порядків вище, ніж втрати, що відбуваються через теплоізоляцію при зачинених дверях. Відповідно, її внесок повинен оцінюватися за окремими параметрами, крім впливу на загальний обсяг вентиляції будівлі.

Револьверні двері дозволяють економити енергію, що витрачається на обігрів узимку та охолодження влітку. Особливо це актуально у великих будинках, з великим потоком людей, оскільки вона перешкоджає виникненню протягів і тим самим сприяє зниженню витрат на опалення чи охолодження.

Зниження стак-ефекту

Коли температура на вулиці опускається і стає холодно, у будинках, особливо висотних, виникає так званий ефект тяги, також відомий як стак-ефект або ефект труби. Виникає він через дії різних за величиною гравітаційних тисків усередині та зовні будівлі.

Коли на вулиці низька температура, а всередині будівлі тепло, повітря зовні має більш високу щільність, а отже, стовп зовнішнього важкого повітря тисне на конструкції, що захищають сильніше, ніж стовп внутрішнього легкого повітря.

Це призводить до того, що в нижній частині будівлі через нещільність у конструкціях будівлі повітря починає затікати всередину «інфікуватися». Далі він проникає до вертикальних шахт, одночасно нагріваючись, по шахтах повітря піднімається у верхню частину будівлі, де починає витікати з нього через нещільність у конструкціях, цей процес називається ексфільтрація.

Таким чином, будинки діляться на дві частини, ці частини відокремлюються одна від одної лінією нейтрального тиску. На рівні лінії нейтрального тиску повітря в будівлі не затікає та не випливає з нього. Ось так ненароком ви дізналися, як вибрати квартиру у висотці, без протягів.

Але чим далі від цієї лінії розташований поверх, тим сильнішими будуть перепади тисків на конструкціях цього поверху, що захищають, на кожному поверсі перепад тиску розподіляється між перешкодами з нещільностями на шляху течії повітря від фасаду до вертикальних шахт, такими перешкодами є вікна, внутрішні двері, двері ліфтів , та інші не герметичні елементи.

Перепади тиску розподіляються між перешкодами залежно від співвідношення та герметичностей. Величини цих перепадів залежатимуть від віддаленості поверху від лінії нейтрального тиску та різниці температур усередині та зовні будівлі.

У сучасних висотних будинках із замкнутими зовнішніми контурами ефект тяги може досягати більших масштабів. Тому при конструюванні таких будівель приділяють увагу боротьбі з цим ефектом.

Ефект тяги призводить до виникнення низки проблем:

  • Заклинювання дверей ліфтів
  • Складнощі при експлуатації зовнішніх та внутрішніх дверей
  • Небажані шуми від протягів
  • Порушення у роботі систем вентиляції
  • Підвищене навантаження на системи опалення

Крім цього, у разі пожежі ефект тяги відіграє велику роль у поширенні диму. Описуючи ефект тяги, ми кілька разів згадував «нещільності в конструкціях будівлі», як ви розумієте «найбільша нещільність», це головний вхід до будівлі.

Револьверні двері добре працюють для зниження стак-ефекту, тому що фактично дозволяють тримати двері постійно закритими, і в той же час дозволяють входити і виходити великій кількості людей.

Швидкість потоку

З усіх варіантів формування вхідних груп, револьверні двері в змозі забезпечити максимальну швидкість проходу, при такій високій енергоефективності.

Автоматичні розсувні двері, звичайно, зможуть забезпечити вищу швидкість проходу, але при цьому вони де-факто будуть знаходитися в постійно відкритому положенні. І ніякий шлюз з, наприклад, двох автоматичних розсувних дверей не врятує, тому що обидві дверцята будуть знаходитися в постійно відкритому стані.

Високий рівень безпеки

Незважаючи на те, що револьверні двері не схожі на сейфові, завдяки спеціальним матеріалам, вони здатні забезпечити неперевершений рівень безпеки.

Захисні двері, що обертаються, надзвичайно ефективно блокує вхід і вихід у приміщення. При виробництві таких дверей використовуються куленепробивні скла. Рама, задні та бічні стійки дверей посилюються облицюванням із сталевих пластин.

Для того, щоб закрити револьверні двері, використовують спеціальний замок – стрижневий пристрій, завдяки якому двері неможливо повернути.

Крім цього будь-які револьверні двері можуть бути укомплектовані так званим «нічним екраном». “Нічний екран”, закриває відкритий для проходу сегмент дверей з боку вулиці. Екран може бути як автоматичним, так і ручним із механічним замком.

Збереження тиші

У сучасному місті окрім вологи та холодного повітря у знання може потрапляти вуличний шум. У сучасних міських районах шум від людської діяльності всюди: галасливі сусіди, будівельні майданчики, шосе, поїзди, літаки тощо. І це не просто неприємність: це небезпечно.

ВООЗ вважає міський галас серйозним ризиком для здоров’я. Це пов’язано з безсонням, когнітивними порушеннями та порушеннями слуху,серцево-судинними та метаболічними захворюваннями, а також депресією.

Захист від неприємних запахів

Ще один неприємний привіт з вулиці, це неприємні запахи, які зазвичай потрапляють до будівлі через відчинені двері. Револьверні дверізавжди закрита, отже, неприємних запахів немає.

Захист від високої вологості

Волога проникає в будинок, створюючи умови для зростання плісняви ​​та бактерій. Проникнення вологи є серйозною проблемою, що ушкоджує будівлі та викликає проблеми зі здоров’ям мешканців.

Переваги автоматичних револьверних дверей

Двері великого діаметру, що обертаються, можуть вміщати дитячі коляски, валізи на колесах і надавати комфортну можливість для проходу людей з обмеженими можливостями. Для комфортного проходження автоматичний привід підлаштовує швидкість руху, комфортну для проходження маломобільних людей.

Робота в режимі шлюзу
Револьверні двері з високим рівнем безпеки забезпечують можливість проходу по одному. Високонадійні датчики, які можуть визначити, чи увійшли більше однієї людини в одну і ту ж секцію дверей, що обертаються одночасно. І при необхідності як подати тривожний сигнал, так і заблокувати прохід.

Це запобігає несанкціонованим спробам входу або виходу, якщо двері використовуються повністю в автономному режимі.

Автоматизація контролю доступу
Все, що я писав вище про управління доступом в повному обсязі, застосовується до управління автоматичними револьверними дверима. Це і керування по таймеру, і керування за допомогою датчиків руху.

Звичайно є безліч аксесуарів для керування, це і кодонабірні панелі, і радіобрелки та контактні кнопки. Револьверні дверідозволяє реалізувати найширші сценарії доступу.

Стандарти безпеки автоматичних дверей

На сьогоднішній день найсуворіші вимоги безпеки до автоматичних дверей встановлені у Німеччині. Регламентує ці вимоги національний німецький стандарт DIN18650. Він регламентує не тільки допустиму конструкцію дверей, а й чітко прописує процедури та вимоги випробувань елементів дверної автоматики на безпеку.

Трохи менш суворі вимоги встановлює європейський стандарт EN16005, вся автоматика, що продається в країнах ЄС, повинна йому відповідати. Вся автоматика, що відповідає DIN18650, відповідає EN16005, але не навпаки.

Ми рекомендуємо встановлювати на двері максимальну кількість датчиків безпеки. Це не тільки запорука того, що ваші гості будуть перебувати в максимальній безпеці, а й запорука безпроблемної роботи ваших дверей.

Карусельні двері на нашому сайті